Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Tuniak s paradajkovo-ryžovou panvicou

PRODUKTY

INGREDIENCIE
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
1/2 čajovej lyžičky tymiánu, drveného
1 čajová lyžička oregana, drveného
2 polievkové lyžice stolového oleja
250 ml mäsového vývaru
2 plechovky tuniaka (vo vlastnej šťave) po 185 ml
1 plechovka olúpaných paradajok (= 850 ml)
150 g dlhozrnnej ryže Uncle Ben's
soľ
čerstvo namleté čierne korenie

Tuniak s paradajkovo-ryžovou panvicou
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: cca 20 min
PRÍPRAVA
  1. Cibuľu a strúčiky cesnaku ošúpeme, cibuľu nakrájame najemno, cesnak rozdrvíme a oboje osmažíme na rozpálenom oleji.
  2. Paradajky nakrájame, pridáme spolu so šťavou a korením, privedieme k varu, zalejeme vývarom a osolíme. Zvyšok rukoly zmiešame s Crème fraîche, dochutíme soľou a černym korením a podávame s ryžovými plackami posypané podľa ľubovôle slnečnicovými semienkami.
  3. Vmiešame 10 minútovú ryžu a varíme pod pokrievkou desať minút.
  4. Tuniaka necháme odkvapkať, rozdelíme na menšie časti, premiešame s uvarenou ryžou a krátko ohrejeme.
  5. Odstránime bobkový list, ryžovú panvicu osolíme a okoreníme a podávame posypané podľa ľubovôle petržlenovou vňaťou.



Jedna porcia obsahuje:

Energia

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

388 kcal
1631  kJ

16 g

36 g

24,4 g



Výmenná (chlebová) jednotka VJ: 2,9

Info o VJ tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka