Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Sladkokyslý kuskus s ružičkovým kelom a mätou

PRODUKTY

INGREDIENCIE
400 g Omáčky Sweet&Sour
400 g menších ružičkových kelov
300 ml vody
olej slnečnicový, repkový alebo arašidový
hrsť lístkov čerstvej mäty

Sladkokyslý kuskus s ružičkovým kelom a mätou
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: 15 min
PRÍPRAVA
  1. Z ružičiek kelu oberte škaredé listy a odrežte oschnutý koniec stonky.
  2. Vhoďte do vriacej vody a povarte asi 5 minút.
  3. V hrnci priveďte k varu rozmiešanú omáčku, vodu, 1 lyžicu oleja a ½ lyžičky soli.
  4. Odstavte, vsypte kuskus, zamiešajte a nechajte odstáť 5 minút.
  5. Kuskus prekyprite vidličkou, zmiešajte s najemno posekanou mätou a na polovičky nakrájaným ružičkovým kelom.
  6. Každú porciu môžete preliať lyžicou omáčky navyše. Podávajte teplé ako ľahké jedlo.
  7. Malé lístky môžu byť celé, veľké natrhajte. Podávajte s miskou ryže.


Tip Uncle Ben's: Do hotového kuskusu môžete vmiešať aj opečené kúsky kuracích pŕs.