Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Sladkokyslé morčacie s karfiolom, bazalkou a citrónovou kôrou

PRODUKTY

INGREDIENCIE
400 g Omáčky Sweet & Sour s ananásom
250 g Ryže Basmati
500 g morčacieho mäsa z pŕs
500 g karfiolu rozobratého na drobné ružičky
hrsť čerstvých listov bazalky
1 citrón
olivový olej
soľ

Sladkokyslé morčacie s karfiolom, bazalkou a citrónovou kôrou
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: 20 min
PRÍPRAVA
  1. Karfiolové ružičky povarte 5 minút. Sceďte.
  2. Ryžu pripravte podľa návodu.
  3. Morčacie mäso nakrájajte na kocky, osoľte a opečte na olivovom oleji.
  4. Pridajte karfiol, nastrúhanú citrónovú kôru z dobre umytého citróna a vmiešajte sladkokyslú omáčku.
  5. Prehrejte a odstavte.
  6. Dochuťte podľa potreby soľou a vmiešajte bazalku.
  7. Malé lístky môžu byť celé, veľké natrhajte. Podávajte s miskou ryže.