Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Ryžový šalát „Springtime“

PRODUKTY

INGREDIENCIE
400 g šampiňónov
2 záhonky žeruchy
400 g cherry paradajok

Pre olivovú zálievku:
5 polievkových lyžíc olivového oleja
4 polievkové lyžice svetlého octu balsamico
soľ, čierne korenie, cukor
1 čajová lyžička čiernych a zelených, na kocky nakrájaných olív
cca 200 g zeleného listového šalátu (napr. šalát valeriánka poľná, frisée atď.)
2 polievkové lyžice bylinkového masla
2 varné vrecká dlhozrnnej ryže Uncle Ben's (po 125 g)

Ryžový šalát „Springtime“
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: cca 30 minút
PRÍPRAVA
  1. Pripravíme ryžu podľa návodu na obale a necháme trochu vychladnúť.
  2. Šampiňóny prípadne umyjeme a nakrájame na plátky, žeruchu odstrihneme zo záhonku.
  3. Paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovicu.
  4. Olej, ocot a olivy zmiešame, dochutíme pikantne korením. Časť dresingu premiešame s ryžou, žeruchou a paradajkami.
  5. Pripravíme si listový šalát a rozprestrieme ho na veľký podnos alebo na štyri taniere; na to rozdelíme ryžový šalát.
  6. Šampiňónové plátky orestujeme na rozohriatom bylinkovom masle a vlažné naservírujeme na šalát.
  7. Listový šalát pokvapkáme zvyšným dressingom a podávame ozdobené krutónmi podľa ľubovôle.

Tip Uncle Ben's®: Šalát chutí tiež veľmi dobre, ak k nemu naservírujeme niekoľko vyprážaných alebo grilovaných prúžkov kuracích pŕs.



Jedna porcia obsahuje:

Energia

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

434 kcal
1829  kJ

20 g

52 g

9,8 g



Výmenná (chlebová) jednotka VJ: 4,0

Info o VJ tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka