Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Ryžová panvica "Rybár"

PRODUKTY

INGREDIENCIE
2 mrkvy
250 g ryže Basmati Uncle Ben's
4 plátky lososa (po 120 g)
50 g bylinkového masla
2 zväzky lahôdkových cibuliek
250 g šampiňónov (napr. poľných šampiňónov)
1 malá plechovka kúskov ananásu (= 315 ml)
soľ, citrónové čierne korenie, kari korenie
50 g pražených solených mandlí

Ryžová panvica "Rybár"
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: cca 30 min
PRÍPRAVA
  1. Pripravíme ryžu podľa návodu na obale.
  2. Lososa umyjeme, osušíme, opražíme na rozohriatom bylinkovom masle a udržujeme teplého.
  3. Lahôdkové cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky, šampiňóny prípadne umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky, ananás necháme odkvapkať.
  4. Lahôdkové cibuľky, šampiňóny a ananás podusíme vo zvyšnom tuku na vyprážanie a povaríme asi 5-10 minút.
  5. Pridáme ryžu a všetko povaríme.
  6. Ryžovú panvicu pikantne dochutíme soľou, citrónovým korením a kari korením, k tomu naservírujeme lososa a posypeme mandľami a ozdobíme podľa ľubovôle kôprom.

Tip Uncle Ben's®: Miesto hotových solených mandlí môžeme v panvici krátko opražiť olúpané mandle a dochutiť soľou.



Jedna porcia obsahuje:

Energia

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

596 kcal
22501 kJ

22 g

67 g

 33,6 g



Výmenná (chlebová) jednotka VJ: 5,5

Info o VJ tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka