Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Ryžová paella „Valencia“

PRODUKTY

INGREDIENCIE
2 polievkové lyžice olivového oleja
1/2 litra inštantného kuracieho vývaru
1/4 až 1/2 čajovej lyžičky šafranu, mletého
500 g kuracích pŕs
soľ, čierne korenie
1 cibuľa
1 červená, 1 zelená a 1 žltá paprika
200 g hrášku (mrazeného)
250 g dlhozrnnej ryže Uncle Ben's

Ryžová paella „Valencia“
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: cca 30 minút
PRÍPRAVA
  1. Ryžu orestujeme za stáleho miešania na polievkovej lyžici rozpáleného oleja. Pridáme vývar a šafran, privedieme k varu a necháme ryžu napučať podľa návodu na obale.
  2. Kuracie prsné rezne umyjeme, osušíme, nakrájame na široké prúžky, osolíme, okoreníme a opražíme na zvyšku rozpáleného oleja do zlatohneda.
  3. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Papriky rozkrojíme na polovicu, očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky, pridáme k mäsu spolu s hráškom a cibuľou a dusíme asi 5-10 min.
  4. Pridáme ryžu, dochutíme soľou, čiernym korením a prípadne aj trochou šafranu. Paellu môžeme podávať v panvici zdobenou podľa ľubovôle čerstvými bylinkami.

Tip Uncle Ben's®: Paella chutí obzvlášť autenticky, ak pridáme ešte olivy, mušle, krevety alebo krúžky z chobotnice.



Jedna porcia obsahuje:

Energia

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

463 kcal
1592  kJ

7 g

59 g

40,4 g



Výmenná (chlebová) jednotka VJ: 4,5

Info o VJ tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka