Recepty

Provensálsky baklažán s kozím syrom a tymiánom

Provensálsky baklažán s kozím syrom a tymiánom
  • Porcie
    4
  • Príprava
    20min
  • Čas varenia
    20min
  • Celkom
    40min

Ingrediencie

  • 200 g Provensálskej omáčky
  • 2 ks baklažánu
  • 100 g čerstvého syru (kravského, kozieho alebo bryndze)
  • panenský olivový olej
  • soľ
  • čerstvý tymián
  • čerstvé pečivo

Príprava

  1. Baklažán nakrájajte na 1 cm široké plátky, posoľte ich a nechajte 15 minút odstáť.
  2. Plátky baklažánu sa opotí a pustí tekutinu, ktorú utrite papierovou utierkou.
  3. Plátky baklažánu potrite olivovým olejom a postupne ogrilujte na panvici po oboch stranách dôkladne domäkka.
  4. Hotové plátky baklažánu udržujte v teple, napríklad v rúre.
  5. Na taniere rozložte striedavo kolieska baklažánu poliate omáčkou.
  6. Posypte rozdrobeným syrom, tymianom a podávajte s čerstvým pečivom.
  7. Uvedené množstvo stačí na ľahšie jedlo, alebo môžete väčším jedákom porciu zdvojnásobiť.