Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Pikantný mrkvovo-ryžový krém s curry

PRODUKTY

INGREDIENCIE
80 g Ryže dlhozrnnej sypanej 500g
alebo ryže Basmati
1,2 l slabého zeleninového vývaru
400 g olúpanej mrkvy
100 g koreňa petržlenu (1 malý kus)
1 veľká cibuľa
silný plátok masla
2 lyžičky curry korenia
2 lyžičky soli
na ozdobu čerstvý tymián

Pikantný mrkvovo-ryžový krém s curry
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: 25 min
PRÍPRAVA
  1. Na masle opečte cibuľku s ryžou, pridajte curry, pridajte pokrájanú mrkvu a petržlen.
  2. Krátko opečte a zalejte vývarom.
  3. Osoľte a varte 20 minút.
  4. Jednu naberačku hustej zmesi vyberte a zvyšok v hrnci rozmixujte dohladka.
  5. Dochuťte podľa potreby soľou. V prípade potreby zrieďte vodou.
  6. Krém rozlejte do misiek, pridajte hustú nerozmixovanú zmes a podávajte ozdobené čerstvým tymianom.