Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Maslová rybka na teplom a pálivom feniklovom šaláte

PRODUKTY

INGREDIENCIE
400 g Omáčky Szechuan
4 ks filiet z maslovej ryby (alebo pangasia, zubáča a pod.)
600 g buľvy feniklu (asi 2 väčšie buľvy)
2 silné plátky masla
½ citróna
soľ

Maslová rybka na teplom a pálivom feniklovom šaláte
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: 35 min
PRÍPRAVA
  1. Rybu posoľte a dajte do pekáča vymasteného maslom.
  2. Pečte pri 200 stupňoch 20 minút v rúre.
  3. Potom zapnite gril a grilujte ďalších 10 minút, aby okraje ryby ľahko zozlatli.
  4. Z feniklu odkrojte tvrdú spodnú časť a tú vyhoďte.
  5. Zelené páperie odkrojte a ponechajte na ozdobu.
  6. Buľvy feniklu nakrájajte na veľmi tenké plátky (s hrúbkou 1 milimeter), zmiešajte s omáčkou a krátko prehrejte.
  7. Ak ste krájali silnejšie plátky, poduste ich dlhšie.
  8. Na taniere rozložte fenikel v omáčke a posypte feniklovým páperím. Na zmes položte upečenú rybu. Podávajte s plátkami citróna.