Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Kuracie s kokosovo-ďumbierovou ryžou a paprikou

PRODUKTY

INGREDIENCIE
250 g Ryže Basmati
použiť môžete i dlhozrnnú ryžu alebo celozrnnú
4 kuracie prsia
500 ml vody
400 ml kokosového mlieka (1 plechovka)
1 červená paprika
1 žltá paprika
1 veľká cibuľa
2 lyžice čerstvého olúpaného strúhaného čerstvého ďumbiera
½ lyžice mletého koriandra
½ lyžice kurkumy
1 lyžička cukru
soľ
panenský olivový olej
jarná cibuľka na ozdobu

Kuracie s kokosovo-ďumbierovou ryžou a paprikou
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: 25 min
PRÍPRAVA
  1. Na olivovom oleji opečte 5 minút na rezance pokrájané mäso a na dieliky nakrájanú cibuľu.
  2. Pridajte ďumbier, koriander a kurkumu.
  3. Krátko opečte. Pozor, korenie sa nesmie pripáliť.
  4. Pridajte ryžu, na kocky pokrájané papriky a zalejte kokosovým mliekom s vodou.
  5. Osoľte a nechajte variť pod pokrievkou na miernej teplote asi 15 minút. Všetka tekutina by sa mala za tú dobu vyvariť.
  6. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou.