Recepty

Horúci krémový kávový ryžový puding

Horúci krémový kávový ryžový puding
  • Porcie
    4
  • Príprava
    5min
  • Čas varenia
    20min
  • Celkom
    25min

Ingrediencie

  • 250 g Ryže Basmati alebo dlhozrnnej ryže
  • 800 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g trstinového cukru
  • 8 lyžic kávového likéru (napr. Baileys)
  • 2 lyžičky mletej kávy
  • čerstvá pomarančová kôra na ozdobu

Príprava

  1. Ryžu zmiešajte s mliekom, cukrom a kávou.
  2. Priveďte do varu na veľmi nízkej teplote a varte 15 minút bez pokrievky. Medzitým ušľahajte smotanu do tuha.
  3. Do hotového ryžového krému vmiešajte kávový likér a potom zľahka polovicu smotany.
  4. Rozdeľte do misiek a podávajte so zvyšnou smotanou v miske.
  5. Ozdobte pomarančovou kôrou, ktorú môžete ostrúhať na strúhadle alebo pomocou zvláštnej citrusovej škrabky.