Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Ďumbierové guličky na sladkokyslých ryžových rezancoch s ananásom

PRODUKTY

INGREDIENCIE
1 ks Omáčky Sweet & Sour s ananásom
500 g jahňacieho alebo hovädzieho mletého mäsa
400 g ryžových rezancov
3 lyžice strúhaného čerstvého ďumbieru
citrónová kôra z 1 citróna
čerstvá bazalka na ozdobu
olej na vyprážanie
soľ

Ďumbierové guličky na sladkokyslých ryžových rezancoch s ananásom
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: 30 min
PRÍPRAVA
  1. Mleté mäso zmiešajte s nastrúhaným ďumbierom a jemne strúhanou kôrou z dobre umytého citróna.
  2. Vytvorte zo zmesi guľôčky o priemere 3 cm.
  3. Pripravte ryžové rezance podľa návodu.
  4. Na panvici alebo v kastróle rozohrejte olej vo vrstve silnej 2 cm.
  5. Guľôčky v oleji postupne opekajte dozlatistapo oboch stranách.
  6. Do misiek alebo hlbšieho taniera rozdeľte scedené rezance, pridajte omáčku a mäsové guličky.
  7. Podávajte ozdobené bazalkovými lístkami.


Tip Uncle Ben's: Do hotového kuskusu môžete vmiešať aj opečené kúsky kuracích pŕs.