Recepty
Dobré jedlo začína s Benom.
Ajvar ryža s kuracími filetmi

PRODUKTY

INGREDIENCIE
500 g karfiolu
soľ
1 zväzok lahôdkových cibuliek
250 g Basmati ryže Uncle Ben's
3 polievkové lyžice stolového oleja
1 plechovka fazule typu Kidney bean (= 425 ml)
2 kuracie prsné filety (každý asi 150 g)
soľ, čerstvo namleté čierne korenie
1-2 polievková lyžica Ajvar (pikantná papriková pasta)
1-2 červené feferónky

Ajvar ryža s kuracími filetmi
Počet Porcií: 4
Čas Prípravy: cca 40 minút
PRÍPRAVA
  1. Očistíme karfiol, rozdelíme na malé ružičky, umyjeme a varíme asi 12-14 minút vo vriacej osolenej vode. Očistíme lahôdkovú cibuľku, umyjeme a nakrájame šikmo na krúžky.
  2. Ryžu a lahôdkovú cibuľku podusíme v polievkovej lyžici rozohriateho oleja, podlejeme 600 ml vody, pridáme trochu soli a privedieme k varu.
  3. Umyjeme a pridáme fazuľu a ryžu necháme prikrytú asi desať minút napučať.
  4. Kuracie prsné rezne osušíme, okoreníme soľou a čiernym korením a smažíme asi desať minút vo zvyšnom rozohriatom oleji.
  5. Ajvar zmiešame s ryžou, vmiešame karfiolové ružičky a dochutíme soľou a korením.
  6. Kuracie filety nakrájame šikmo na plátky a naaranžujeme s ryžou Ajvar. Feferónku nakrájame na krúžky a položíme na ryžu.
  7. Podávame ozdobené čerstvými bylinkami podľa ľubovôle.



Jedna porcia obsahuje:

Energia

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

448 kcal
1887  kJ

9 g

61 g

29,6 g



Výmenná (chlebová) jednotka VJ: 4,6

Info o VJ tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Výměnná_jednotka